De boeken uit de reeks op een rijtje

met een korte uitleg over de verschillende onderwerpen.

De prinses die droomde van aardbeien.

Het eerste deel uit de Hoe vertel ik het - reeks  gaat over een prins en een prinses die gaan scheiden. Het vertelt, zonder vooroordelen, de stappen voorafgaande aan de scheiding en wat er daarna gebeurt. Dit alles op een luchtige en kleurrijke manier. Het boek helpt ouders en kinderen bij het bespreken van de scheiding. Ook is het boek goed inde klas te gebruiken. Bijvoorbeeld om er in de kring met elkaar over te praten.


"De prinses wilde aardbeiendingen doen en de prins wilde koning worden. De prins en de prinses wilden scheiden."


De prins die alleen maar dingen at met de letter P.

In dit deel wordt het verhaal vertelt van een verwend prinsje dat het avondeten  vaak niet lekker vindt. Terwijl de koning en de koningin heerlijk genieten van het eten dat de koninkijke kok heeft bereid, heeft het prinsje steeds iets te klagen. Wat nou als je zelf kan beslissen met welke letter het eten mag beginnen?

Een vrolijk prentenboek over moeilijk eten bij jonge kinderen."Na een week was de prins het zat om alleen maar dingen te eten met de letter P. Hij wilde een andere letter proberen."De ridder met het jeukende harnas.

Het derde deel uit de serie gaat over een jongen die een ridder moet worden. Net zoals zijn vader en grootvader. Maar de jongen wil liever de paarden verzorgen en zijn sokken binnenstebuiten dragen. Zal de jongen zijn eigen weg durven te volgen? Over overgevoeligheid en eigen keuzes durven maken.
"Uiteindelijk had hij zijn harnas aan. Hij voelde de hardheid en kou van het ijzer door zijn hemd heen. Zijn benen voelden zo zwaar, alsof ze niet meer van hem waren. De ijzeren handschoenen maakten piepende geluiden. toen hij met veel moeite zijn handen bewoog."De koningin met de 7 pruiken.

Het vierde deel uit de hoe vertel ik het- reeks gaat over een koningin die met de koning en haar 2 kinderen in een paleis woont. Op een dag wordt zij ziek. Alle dokters van het land komen haar onderzoeken. Ze heeft kanker. De koningin voelt zich geen koningin meer. Ze voelt zich zo ziek en verliest haar mooie lange haren. De koning, het prinsje en het prinsesje maken zich zorgen. Konden ze haar maar helpen. Dan komt er een jongen aan de poort van het paleis. Hij heeft een doos bij zich met een roze strik eromheen. Wat zal er in die doos zitten? Zal de koningin zich nu beter voelen?

"Op een dag kwam er een jongen aan de paleispoort. Hij trok een houten kar achter zich aan met daarop een speciaal cadeau voor de koningin. Het was een heel grote doos met een mooie roze strik eromheen."