In 'De prins die alleen maar dingen at met de letter P', wordt het verhaal vertelt van een verwend prinsje dat het avondeten vaak niet lekker vindt. Terwijl de koning en de koningin heerlijk genieten van het eten dat de koninklijke kok heeft bereid, heeft het prinsje steeds iets te klagen. Hij wil het liefst alleen maar dingen eten met de letter P. Pizza, patat, pannenkoeken, poffertjes... Wat nou als je zelf kan beslissen met welke letter het eten mag beginnen?

Een vrolijk prentenboek over moeilijk eten bij jonge kinderen. Dit boek helpt kinderen en hun ouders bij het bespreekbaar maken van het belang van gezond en gevarieerd eten, zonder de strijd aan te gaan tijdens het eten.


"Na een week was de prins het zat om alleen maar dingen te eten met de letter P. 

Hij wilde een andere letter proberen."
Melanie: Ik heb dit boek gekocht voor mijn kleinzoon (5). Hij wil steeds weer het verhaal horen. Hij geniet van de herhalingen die terugkomen in het boek. De koninklijke kok die steeds bozer wordt. Tijdens de coronaperiode heb ik het zelfs voorgelezen en opgenomen op een filmpje. Het is echt zijn lievelingsboek.


Judith: Avondeten was bij ons altijd een drama. Hoe vaak we wel niet maar gewoon een boterham hebben gegeven, om van de strijd af te zijn. Toen we dit boek met de kinderen gingen lezen, veranderde alles. De kinderen wilde ook bepalen met welke letter we gingen eten. Het werd een spel, waar we veel plezier in kregen. Niet altijd even gemakkelijk. Want met de W kom ik niet verder dan worstjes, wortel en witlof. Maar het was een leuke uitdaging en we hebben echt weer gezelligheid aan tafel.Dit boek is met name geschikt voor:  kinderen tot 10 jaar, ouders,  leerkrachten van basisscholen, kindercoaches, pedagogisch hulpverleners, voedingsdeskundigen, diĆ«tisten en begeleiders van naschoolse opvang