De koningin met de 7 pruiken gaat over een koningin die met de koning en haar 2 kinderen in een paleis woont. Op een dag wordt zij ziek. Alle dokters van het land komen haar onderzoeken. Ze heeft kanker. De koningin voelt zich geen koningin meer. Ze voelt zich zo ziek en verliest haar mooie lange haren. De koning, het prinsje en het prinsesje maken zich zorgen. Konden ze haar maar helpen. Dan komt er een jongen aan de poort van het paleis. Hij heeft een doos bij zich met een roze strik eromheen. Wat zal er in die doos zitten? Zal de koningin zich nu beter voelen?

"Op een dag kwam er een jongen aan de paleispoort. Hij trok een houten kar achter zich aan met daarop een speciaal cadeau voor de koningin. Het was een heel grote doos met een mooie roze strik eromheen."

Dit boek is met name geschikt voor:  kinderen tot 10 jaar, ouders,  leerkrachten van basisscholen, kindercoaches, pedagogisch hulpverleners, ziekenhuizen, huisartsen, inloophuizen, oncologisch centra, verpleegkundigen en begeleiders van naschoolse opvang